Vi satsar på friskvård!

Det här med att snickra och jobba med möbler är ett arbete som stundtals inte är speciellt ergonomiskt. Vissa arbetsställningar är långt ifrån bekväma, och även om vi har ett så kallat kroppsarbete (vi sitter inte vid ett skrivbord åtta timmar om dagen) så är det ändå viktigt att vi tänker på att röra oss för att våra kroppar ska må bra. Nu har vi bestämt oss för att öka satsningen på friskvård då vi hittills har friskvårdat ganska sparsamt, och för att hålla motivationen uppe har vi bestämt oss för att dela med oss av det här på bloggen. Så nu utmanar vi varandra (och kanske er också om ni hänger på!) att prioritera friskvården!

Det här ska vi göra
För att det här med friskvården ska bli av har vi bestämt oss för att vi ska ta tig i det tillsammans. Vi har redan tidigare sagt att man får ta en timme i veckan och använda till träning, men eftersom den inte har blivit utnyttjad så har vi bestämt att vi nu ska ta den timmen och träna tillsammans. Så nu ska det bli löprundor (eller promenad för den som vill) och vi ska också prova på lite olika saker på gymmet, som zumba och annan gympa, och så ska vi se till att göra lite roliga aktiviteter ibland också som är träning men som kanske känns mer som nöje, som till exempel att paddla kajak eller något liknande.

Viktigt med bra träningskläder

Viktigt med bra träningskläder

Motivation
När man ska börja träna så behövs det ju motivation, och en sak som kan vara motiverande är nya träningskläder. Att hoppa i en sliten t-shirt och ett par mysbyxor med hål i gör inte att man känner sig så pigg och fräsch direkt, och dessutom behöver man ju funktionella kläder att träna i för att känna sig bekväm, som sitter skönt och som ventilerar bort fukt och sådant. Så nu har vi tagit vårt friskvårdsbidrag och köpt snygga träningskläder från Svenskt Kosttillskott som säljer sådana till bra priser.

Vardagsträning
En annan sak som vi ska försöka få in mer av är rörelse i vardagen. Att bara röra på sig en timme i veckan och inget däremellan är ju inte optimalt, så vi ska försöka tänka på att till exempel ta trappor istället för hiss och sådana saker, men också de små sakerna som gör en stor skillnad. Som till exempel att man tar en micropaus och sträcker på kroppen lite, kanske går runt några steg innan man återvänder till jobbandet, för att kroppen och även hjärnan ska få lite omväxling och ny energi. Det ger faktiskt väldigt mycket och det är bra för alla att tänka på, inte bara i jobbet utan när man till exempel sitter hemma och tittat på teve på kvällen. Att resa sig upp ibland får igång blodcirkulationen och man blir piggare och kroppen mår bättre.

Ja, det är så våra planer ser ut kring friskvårdssatsningen, och vi hoppas att vi kommer att komma igång bra med den. Tipsa oss gärna om roliga träningsformer eller lösningar som fungerar på er arbetsplats!

Similar Posts
Lättare lyft i framtiden
På ett möbelsnickeri så hanterar vi tunga saker dagligen, som råmaterial (trä) och de färdiga möblerna. Det innebär givetvis en...
Dags för ny inredning
Ni har säkert hängt med i svängarna kring våra renoveringar som vi håller på med här. Det är som sagt...
Full fart i tomteverkstan
Det börjar bli allt mer högintensivt nu på jobbet. Vi är fullbelamrade många månader framåt, vilket har gjort att det...

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply


Name (required)

Email (required)

Website