Somriga möbler för din trädgård

Nu har det gått lång tid sedan vi höll den här bloggen uppdaterad. Skäms på oss, vi borde vara bättre än så. Men vi ger det ett nytt försök med detta inlägg och hoppas att vi kan få tillbaka bloggen i liv igen. I dag tänkte jag nämligen skriva lite om hur och var vi får inspiration till att skapa nya möbler. Många frågar om detta och om vi kopierar andra i produktionen, men som det specialsnickeri vi är vågar jag garantera att så inte är fallet. Vi hittar däremot absolut inspiration ur andras verk, men så är det med konst överlag tror jag. Man hittar små fragment lite här och där, och gör tillslut något eget av det.

Aktuellt med möbler för utomhusanvändning
Nu under sommaren är det framförallt mycket beställningar på olika jobb. Vi har fått många kunder som visar oss utemöbler och sommarmöbler som dom vill ha, där dom har fått sin inspiration från www.trademax.se. Självklart har jag varit inne och surfat på deras sida för att se vad det är som det pratas så mycket om, och de har ett väldigt fint utbud måste jag säga. Så pass fint att vi (som är en möbeltillverkare) faktiskt valde att köpa hem en snygg soffa därifrån själva. Vi behövde en ny till vårt fikarum och de hade så bra kombination av kvalitet och ett bra och rimligt pris.
Övrig inspiration hittar man ofta löpande under själva processen och tillverkningen. När jag börjar så vet jag oftast inte vad det är jag siktar på utan jag låter det komma under vägens gång. När jag är ute på promenader brukar jag betrakta omgivningen och söka efter mönster i den som går att projicera på möbelbygge.

nature pattern

Ett bra exempel på mönster som naturen skapat själv.

Nytt på kontoret
Sedan sist har det varit någon som lämnat och någon som tillkommit. Vi växer, om än sakta, och har därför under året anställt två nya personer. Pia och Peter. De kommer mest att arbeta på ekonomiavdelningen men även en del med marknadsfrågorna. Pia har en gedigen bakgrund inom marknadsföring vilket gör henne suverän hos oss. Hon kan se på hur vi kan utveckla oss framöver för att ta större delar av marknaden och göra oss mer kända.

Similar Posts
Lättare lyft i framtiden
På ett möbelsnickeri så hanterar vi tunga saker dagligen, som råmaterial (trä) och de färdiga möblerna. Det innebär givetvis en...
Dags för ny inredning
Ni har säkert hängt med i svängarna kring våra renoveringar som vi håller på med här. Det är som sagt...
Full fart i tomteverkstan
Det börjar bli allt mer högintensivt nu på jobbet. Vi är fullbelamrade många månader framåt, vilket har gjort att det...

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply


Name (required)

Email (required)

Website