Om oss

titanicDen 14 februari år 1912 satte den svenske byggnadssnickaren Lars Larsson sin fot på oceanångaren Titanic. Arbetet i England hade inte lyckats inbringa tillräckligt mycket pengar, och med en tredjeklassbiljett i handen tänkte Lars Larsson prova lyckan i New York. Som bekant hann fartyget inte fram utan hamnade på havets botten, och Lars som var en av överlevarna fick i det iskalla vattnet en vision om att börja arbeta med det han egentligen tyckte om mest – nämligen att snickra möbler. Han reste hem till Sverige igen, och inspirerad av de vackert snidade möblerna på lyxfartyget startade han ett möbelsnickeri som snabbt blev omåttligt populärt med sina vackra och nytänkande möbler.

Lars Larsson har sedan länge gått ur tiden, men företaget har gått i arv i generationer och drivs nu av ättlingen Gunnar Larsson. Företaget står nu som då för vackra möbler av hög kvalitet, men utbudet har ändrats något och tjänsterna har blivit fler. Idag gör vi både helt nya möbler efter kunders egna önskemål, ombyggnad av möbler som på ett eller annat sätt behöver anpassas, lagas eller fräschas upp, samt vår helt egna produktion som är möbler som under åren blivit väldigt omtyckta och uppskattade av våra kunder. Arvet från Lars Larsson är kärleken till möbler. Det har vi tagit med oss ända in på 2000-talet, och det kommer att vara vår inspiration så länge vi finns.

Vi som arbetar här

Idag har vi en personalstyrka på sex personer med stor kunskap och erfarenhet, som tillsammans kan utföra underverk med alla typer av möbler. Vi tar oss an stora och små uppdrag, och vi är inte nöjda förrän kunden är nöjd. Här gör vi en snabb presentation av oss själva och vilka specialiteter vi har.

Namn: Gunnar Larsson
Gör: Snickare
Favoritmöbel: Sängar och vitrinskåp

Namn: Anders Lövgren
Gör: Snickare
Favoritmöbel: Bord av alla slag, från köksbord till soffbord

Namn: Rickard Svensson
Gör: Snickare
Favoritmöbel: Garderober

Namn: Edvin Olofsson
Gör: Svarvare/svetsare
Favoritmöbel: Stolar

Namn: Ebba Ek
Gör: Sömmerska och allt-i-allo
Favoritmöbel: Soffa och fåtölj

Namn: Lotta Lundgren
Gör: Sömmerska med stoppning av möbler som specialitet
Favoritmöbel: Soffor och bäddsoffor