Lättare lyft i framtiden

På ett möbelsnickeri så hanterar vi tunga saker dagligen, som råmaterial (trä) och de färdiga möblerna. Det innebär givetvis en hel del fysiskt ansträngande arbete och det har ju sina fördelar. Vi håller oss i gott fysiskt trim helt enkelt, är starka och friska överlag. Stillasittande arbete framför en dator hela dagen befrämjar ju knappast en god fysisk hälsa. Men samtidigt så är ett fysiskt ansträngande arbete inte enbart av goda, för sanningen är ju att det samtidigt sliter på kroppen. Detta inte minst då det gäller att lyfta tunga saker. Vi vet hur man lyfter på rätt sätt, men det är ändå lätt hänt att vi inte gör det, helt enkelt för att det känns lite bekvämare (för stunden!) att lyfta med ryggen. Ryggont och förslitningsskador är en definitiv riks här hos oss och något som vi vill hålla till ett minimum.

Lyfthjälp
Vi har därför nu köpt en telfer och installerat i vår verkstad, för att hjälpa till med det jobbigaste lyftandet i alla fall (införskaffad från https://www.abus-kransystem.se/telfrar) och den gör definitivt stor skillnad. Det dagliga arbetet blir lite lättare när man får hjälp med att frakta tunga brädor och skivor till de olika arbetsstationerna. Dessutom så går det snabbare än att göra det manuellt, så även på så vis så innebär det en förbättring. Ju snabbare vi får saker och ting gjorda, desto mer pengar tjänar vi ju faktiskt. Så förutom då att vi nu sparar på våra kroppar så sparar vi pengar också – inte illa, inte alls illa!

Det är det senaste nya från Vara & Essungabygden Specialsnickeri. I övrigt så tuffar vi på som vanligt, och kunderna strömmar in i jämn takt. Vi har att göra, men utan att det blir alltför stressigt, vilket passar oss utmärkt. Vår ambition är ju inte att att bli störst i Sverige eller så, utan vi vill hålla det på en nivå som vi trivs med, men en arbetsgrupp där vi alla är kompisar utan en massa tråkiga konflikter – något som ju tyvärr blir mer och mer sannolikt ju större vi blir. Så vi trivs där vi är och är nöjda med det vi har. Speciellt vår nya Telfer!

Similar Posts
Dags för ny inredning
Ni har säkert hängt med i svängarna kring våra renoveringar som vi håller på med här. Det är som sagt...
Full fart i tomteverkstan
Det börjar bli allt mer högintensivt nu på jobbet. Vi är fullbelamrade många månader framåt, vilket har gjort att det...
Somriga möbler för din trädgård
Nu har det gått lång tid sedan vi höll den här bloggen uppdaterad. Skäms på oss, vi borde vara bättre...

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply


Name (required)

Email (required)

Website