Från mätning till färdigt hus

Som specialsnickeri så sysslar vi inte direkt med husbyggen, utom då ibland vad gäller den avslutande finishen. Inredningsdetaljer och liknande helt enkelt. Det där med att bygga hus är helt enkelt inte riktigt vår grej, även om vi nog har mer kunskaper i ämnet än genomsnittssvensken. Ganska så självklart, men nu var det definitivt inte meningen att vi skulle skryta eller så. I stället tänkte vi skriva lite om vårt deltagande vid ett husbygge tidigare i år, där vi var närvarande från allra första början. Vårt jobb var i huvudsak att tillverka möbler och inredningsdetaljer, men husbyggaren ville ändå att vi skulle vara där från första början, för att komma med idéer och liknande.

Viktigt förberedande arbete
Att bygga ett hus börjar inte med själva husbygget, eller ens ritningarna. Det börjar i stället med att området där bygget ska ske undersöks, för att se vilken den eventuella påverkan på miljön blir. Det hela består av riskanalys, vibrationsmätning och mycket annat. Nu ska vi inte bli alltför tekniska här, men vi måste ändå säga att det var ett imponerande förarbete som gjordes av Metron Miljökonsult, även om vi kanske inte riktigt förstod allting. Å andra sidan, vi tror kanske inte att Metron är företaget att vända sig till för specialsnickerier heller… var och en gör det som hon eller han är bäst på helt enkelt!

metron

Inredningsdetaljer och möbler
Huset i fråga var sedan av modell större, och väldigt påkostat. Inte minst då genom att vi anlitades på ett tidigt skede för att ordna med inredning och möbler. Det var ett riktigt spännande arbete där vi verkligen fick ta ut svängarna – extremt roligt och spännande! Pengarna var heller inga problem och det kändes väldigt roligt att kunna arbeta utan några riktiga begränsningar! Men också utmanande, då vi verkligen ville ge ett så gott intryck som möjligt. Att få så fria händer innebar också mycket ansvar!

Nöjd med resultatet
Resultatet då? Tja, kunden var mycket entusiastisk och betalade vår rätt så saftiga räkning utan att knota det allra minsta. Ofta är det annars så att kunder kan knota en del när det kommer till betalningen. Så icke den här gången. Vi tyder det som så att kunden var nöjd med vårt rätt så omfattande jobb. Det var ett riktigt intensivt arbete och efter att vi var klara infann sig faktiskt en viss tomhetskänsla. Vad ska vi göra härnäst, ungefär.

Similar Posts
Lättare lyft i framtiden
På ett möbelsnickeri så hanterar vi tunga saker dagligen, som råmaterial (trä) och de färdiga möblerna. Det innebär givetvis en...
Dags för ny inredning
Ni har säkert hängt med i svängarna kring våra renoveringar som vi håller på med här. Det är som sagt...
Full fart i tomteverkstan
Det börjar bli allt mer högintensivt nu på jobbet. Vi är fullbelamrade många månader framåt, vilket har gjort att det...

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply


Name (required)

Email (required)

Website