Ett bord får nya ben

Vi har både stora och små uppdrag här på Vara & Essungabygden, men vi tar alla uppdrag på lika stort allvar. Häromveckan hade vi ett uppdrag som från började verkade ganska litet, men som visade sig bli ganska stort. Det hela började med att en kund ville byta ut benen på ett soffbord. En vacker skiva fanns redan, men benen som hörde till passade inte in. Kunden ville att benen skulle matcha bordet, det vill säga tillverkas i samma träslag, och att de samtidigt skulle matcha en pall som kunden hade med sig. Pallen var lite sliten och nött och ett ben var skadat, men den hade väldigt vackert svarvade ben.

Det här var ett jobb som passade perfekt för vår svarv-expert Edvin Olofsson. Han började med att svarva till benen till soffbordet, och kunden blev så nöjd med resultatet att denne bad Edvin att svarva ett nytt ben även till pallen för att ersätta det som var skadat. Ett enkelt jobb för duktiga Edvin, och med lite fix och trix kunde ingen ana att den gamla pallen fått ett helt nytt ben. Kunden var så imponerad av Edvins arbete att vi sedan även fick en beställning på en hel soffa som skulle matcha soffbordet och pallen, och när kunden såg våra soffor som vi gjort om till vackra bäddsoffor blev beställningen istället en bäddsoffa.

Ett litet uppdrag blev alltså i slutänden ett stort uppdrag, och vi tycker alltid att det är lika roligt när kunder uppskattar vårt arbete så mycket att de kommer tillbaka och gör nya beställningar. I det här fallet fick kunden både en restaurerad pall, ett soffbord och en vacker soffa som även fungerar som gästsäng. Välkommen in till oss för att ta reda på vad vi kan göra med dina möbler!

Similar Posts
Lättare lyft i framtiden
På ett möbelsnickeri så hanterar vi tunga saker dagligen, som råmaterial (trä) och de färdiga möblerna. Det innebär givetvis en...
Dags för ny inredning
Ni har säkert hängt med i svängarna kring våra renoveringar som vi håller på med här. Det är som sagt...
Full fart i tomteverkstan
Det börjar bli allt mer högintensivt nu på jobbet. Vi är fullbelamrade många månader framåt, vilket har gjort att det...

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply


Name (required)

Email (required)

Website